خوش آمدید - امروز : شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵
خانه » تحلیل بناهای معماری » تحلیل بیمارستان کودکان اورنج کانتی

اطلاعیه سایت

$ جشواره پاییزه معمار آنلاینـ $

با خرید 2 رساله از سایت ما 1 رساله هدیه بگیرید

 برای دیدن کلیک کنید

برای خرید کردن از گزینه افزدون به سبد خرید استفاده کنید!!

تماس با پشتیبانی+ ایدی تلگرام

0939-530-5451

  M_abdali@ 

تحلیل بیمارستان کودکان اورنج کانتی

تحلیل بیمارستان کودکان اورنج کانتی

تحلیل بیمارستان کودکان اورنج کانتی

بیمارستان کودکان اورنج کانتی

بیمارستان کودکان اورنج کانتی

پورتلند، اورنج کانتی ، آمریکا/ گروه معماری
زیمرگانسول فراسکا

ساختمان اولیه ی این بیمارستان که در سال ۱۹۰۸ احداث شده بود ، در میان ده بیمارستان برتر کودکدر آمریکا جای داشت؛ پس انتظار کارفرما و کاربران از بنای جدید که قرارا بود طراحی و احداث شود، بالا بود. لازم بود که ساختمان جدید ، در سطح جهانی چشمگیر باشد ، به خوبی در بافت کامپوسپزشکی بنشیند، با طبیعت کلورادو ، جغرافیا و فرهنگ منطقه هماهنگ بوده و در ضمن ، از انعطافلازم برای توسعه احتمالی در آینده و تکمیل تجهیزات پزشکی و درمانی برخوردار باشد. معمار، بادانستن این مطلب که گذراندن دوره و مراحل مراقبت و درمان کودک در کنار خانواده ها بسیار مهماست ، اقدام به طراحی یک فضای درمانگر برای کودک بیمار و پذیرا و صمیمی برای خانواده ها ،دوستان و پرسنل نمود. طرح نهایی ، گویای عمق اهمیت به دو جنبه ی درمانی و انسانی ست.ساختمان جدید ، با مساحت ۱۳۳۷۸۰ متر مربع مجهز به ۲۷۰ تخت بستری ، کلینیک ، پاویونی برایخدمات ویژه ، دفاتر ، فضای تحقیقاتی و آموزشی و پارکینگی به ظرفیت ۲۱۴۴ اتومبیل است. سایتیکه انتخاب شده ، از جبهه ی غربی و جنوبی ، چشم انداز عالی به دن ور و کوهستان دارد. در بخشبیرونی ساختمان ، مصالح ) شامل آجر ، فلز و شیشه ( با محیط همخوانی دارند و فرم و پالت رنگ ها ،پیرو اصالت کلورادو و فرهنگ منطقه هستند. اما در فضای داخلی ، طراحیاز روند معمول فراتر رفتهو رنگ ها ، مقیاس ها ، مبلمان و بافت به گونه ای متفاوت از ساختمان های درمانی مشابه ، به خدمتمعمار و کاربر در آمده اند.

 عکس ۱

سه برنامه کاربری مجزا اساس طراحی را شکل دادند: خدمات لوجیستیک/ تشخیص/درمان ، مراقبت های ویژهو برج های مراقبت و بستری بیمار. پایین ترین طبقه ، مختص خدمات لوجستیک ، می باشد و فضاهای عمومیورودی و لابی ( و بخش تشخیص در طبقه ی اول هستند. فضاهای جراحی و اهدای خون در طبقه دوم وو یک فضای ورزشی در CICU ،PICU ، تعدادی دیگر از اتاق های جراحی ، کلینیک ها ، آزمایشگاه قلبطبقه سوم جانمایی شده اند. امکانات رفاهی برای خانواده ها ) مانند لژ خانوادگی ، فضایی برای شستشویدر طبقه چهارم هستند. طبقه پنجم ، مختص سیستم های فنی NICU لباس ها و اتاق هایی برای خواب ( در کنارشکل برج های مراقبت از بیماران هستند. هماتولوژی و تومور شناسی ، L است و طبقات ششم تا نهم ، بخشدر طبقه هفتم هستند. نقطه ی تمرکز ، آتریوم بوٸتچر می باشد که یک نشیمن BMT به همراه تجیزات کاملعمومی است که نور را به قلب ساختمان آورده و سازماندهی خدمات پزشکی و تسهیلات خانوادگی را آساننموده است. داخل این آتریوم ، هنرمند اهل دن ور ، کارولین براکسما ، کفپوشی طراحی کرد که انباشته ازالمان ها ی کودکانه ای همچون تصاویر پروانه ها ، دانه های برف ، پرندگان ، ماهی ها و فرم های منحنی وانتزاعی است.
طرح ، نه تنها بیماران را مد نظر قرار داده ، بلکه همراهان ، خانواده ها و دوستان را نیز به عنوان کاربرانمهمی که نیاز به فضایی آرامش بخش و حمایت کننده دارند ، از یاد نبرده است. فضای استراحت و باغی برایافراد غیر بیمار برای کمک به بازیابی انرژی همراهان طراحی شده است. دسترسی به فضاهای بیرونی ، آسانو برای کسانی که میخواهند مدتی از هوای تازه ، آفتاب و طبیعت لذت ببرند ، یک پناهگاه خواستنی ست.تعبیه ی فضاهای مجزا برای خانواده ها مانند خانه ی دومی ست که در نزدیک مرکز تجاری ساختمان قراردارد. انجام تماس های تلفنی ، ارسال اییمیل و رسیدگی به کارهای اداری شخصی در این فضا رایگان است.نمازخانه ، محلی مناسب برای افرادی ست که به مدتی خلوت و سکوت احتیاج دارند. یک کافه ی بزرگ وروباز نیز ساخته شده که با نوشیدنی و غذا از مهمانان خو پذیرایی میکند.

عکس ۲

فضایی به مساحت ۲۸۰ مترمربع ، گریزی برای بیماران نوجوان فراهم کرده که فارغ از روند درمانیکسل کننده ،مدتی را با تماشای فیلم ، بازی بسکتبال ، انجام بازی های کامپیوتری و گوش دادن به موسیقی و مطالعه سپری کنند.همچنین این مکان ، به تلفن و یک آشپزخانه ی کوچک مجهز است. پرستاران و پرسنل برای استراحت و دوری موقتاز استرس کاری می توانند از فضای لژ و تراس های زیبایی که مختص آنها ساخته شده ، استفاده کنند. دوچرخه ،دوش استحمام و پارکینگی پیشرفته برای این افراد در نظر گرفته شده است.مسیرهای تردد بیماران و پرسنل در یو نیت های پرستاری و سایر بخش ها از یکدیگر مجزاست. تحقیقات میدانیبررسی ترددها و مشاوره ی معمار با تمامی کاربران نشان داد که یکی بودن مسیر های تردد موجب افزایش استرس وتشویش افراد و کند شدن سرعت رسیدگی پرستاران میگردد. حذف ایستگاه پرستاری به عنوان نقطه ی تمرکز نیزکاهش هرج و مرج و سرو صدا را ، در راهروهایی که بیرون از اتاق های بستری هستند، به دنبال داشت. بسیاری ازاتاق های بستری ، یک تختخوابه هستند تا آرامش ، حریم ، ارتباط با بستگان و کنترل بیماریهای واگیر دار تسهیلگردد. هر یک از این اتاق ها به فضایی برای خواب دو همراه ، یک کمد ، یک میز تحریر ، چند فیلم ، بازی هایکامپیوتری و تسهیلاتی برای انجام امور کامپیوتری مجهز هستند که همراهی و اقامت بستگان در طول شب را آسان وبه استفاده ی مفید آنها از زمان کمک میکند.برقراری ارتباط واقعی با فضای سبز بیرون از طریق طراحی فضای سبز ، باغ و ارتباط تجسمی با طبیعت از طریقتصاویر نقاشی شده از درختان و حیوانات ، نتیجه ی خوبی در پی داشت . پارک وسیعی که ساختمان بیمارستان در آنبنا شده ، علاوه بر کاهش سر و صدای ترافیکجادههای مجاور ، به القای حس تندرستی و نشاط افراد بسیار کمکمیکند. سرو صدا عامل مهمی در ایجاد استرس و شلوغی ست. با احاطه بر این مطلب ، طراحان سیستم احضاریرا برای پرسنل برگزیدند که بدون صدا و با ارسال پیام متنی ، آنها را مطلع می سازد. کفپوش ها و تایل ) paging(های دیواری نیز عایق صوتی هستند.

عکس بعدی

در طراحی ساختمان سعی شده تا حداکثر نور طبیعی مورد بهره قرار گیرد و پنجره ها و ویدها ابزار موثری در اینخصوص هستند که اتاق بیماران ، راهروها ، دفاتر و محدودهی پرسنل را روشن میگردانند. علاوه بر یک حیاطمرکزی و آتریومی شش طبقه که نور را به قلب ساختمان هدایت میکند ، نمای روبه روی ساختمان بیماران با شهشههای تمام قد و تراس های متعددی پوشیده شده و بسیار روشن و دلباز است.ثابت شده که حضور رنگ در محیط بر جسم و روح تاثیر گذار است . رنگ ها ، در این ساختمان ، با دقت انتخابشده اند و حاصل ، پنج پالت رنگی ست که تحت تاثیر منظرو بافت کلورادو شکل گرفته اند؛ برخی پالت ها خالصو پر انرژی و برخی آرام و ملایم هستند. پالت فضاهای عمومی ) شامل رنگ های خالص و فرم های آشنا( درفضاهای تردد و آتریوم، و پالت اجتماعی ) شامل رنگ های آرامتر و تصاوی انتزاعی و الهام گرفته از طبیعتکلورادو( در کافه تریا به کار رفته است. از پالت روحی ) شامل رنگ های خالص و درخشان ( در بخش کلینیک واز پالت آرامش ) با رنگ های آرام ، ملایم و طبیعی ( در بخش مراقبت های ویژه ، استراحت و نمازخانه استفادهشده و پالت رنگی کار ) متنوع تر از همه و با رنگ ها و طرح های پیچیده ( در داخل فضای مدیریت ، کار وکنفرانس اجرا شده است. پیاده سازی بخش های هنرمندانه و جذابیت های بصری با همکاری هنرمندانی همچون لریکرک لند و جان فیدلر به سر انجام رسید.گرچه رسیدگی به سلامت و درمان بیماری ،امری تعلل ناپذیر است اما یقینا رفتن به بیمارستان ، کاری نیست که بالذت و میل انجام شود . با این وجود ، ساختمان جدید بیمارستان کودکان پورتلند چنان راحتی و رشد احساسات شادیرا برای مراجعینش به همراه دارد که اغلب پس از بهبودی ، با رضایت و لبخند ساختمان این مرکز درمانی را ترکمی کنند.

عکس بعدی

امتیاز 4.71 ( 7 رای )
اشتراک گذاری مطلب
مدیریت سایت

درباره مدیریت سایت :

مجتبی ابدالی دهدزی هستم.بنیان گذار و مدیر ارشد معمار آنلاینـ ، دانشجویی ارشد معماری،عاشق معماری و هدف طراحی این وب کمک به دوستان معمار ... امتیاز ،نظرات و پیشنهادات و انتقادات شما در پیشبرد اهداف سایت نقش شایانی ایفا می کند ..

معدله فوق را حل کنید *

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب برای سایت مـــعمـار انـلاین محفوظ است-کپی مطالب با درج لینک سایت مجاز می باشد

__$ جشواره پاییزه معمار آنلاینـ $__ با خرید 2 رساله معماری از سایت ما 1 رساله به دلخواه هدیه بگیرید.... فقط تا پایان پاییز فرصت باقیست _ برای دیدن کلیک کنید